MM-aerobicaaja Rita Niemi avaa oman TWID-yhteisön

27.07.2010 11:588 vuotta sitten

Urheilumaailman yhteisöllisyys laajenee yhä vankemmin verkkoon

Yhteisölliset verkkopalvelut tekevät tuloaan myös kilpaurheilun pariin. Ilmiö on tähän saakka rakentunut valmiiden yhteisöpalvelujen varaan, kuten Facebookissa koottuihin ryhmiin. Seuraava askel on urheilijan tai joukkueen oman brändin alla toimiva yhteisöpalvelu faneille, sponsoreille ja medialle.  Oman yhteisön etuja ovat esimerkiksi sisällön parempi hallittavuus sekä näkyvämpi ja selkeämpi mahdollisuus brändäykseen. Oma yhteisö toimii myös tehokkaana  ja vuorovaikutteisena viestintäkanavana. MM-aerobicaaja Rita Niemi päätti ottaa verkostonsa omakseen ja avasi verkkoyhteisön.

Rita Niemi aloitti yhteistyön yhteisöpalveluyritys TWID Oy:n kanssa. Urheilumaailmassa yhteisöpalveluyrityksen ja kilpaurheilijan välinen yhteistyö on uutta. Rita Niemi tavoittelee yhteisöllä paitsi läheisempää kontaktia faneihinsa myös parempaa palvelua sponsoreilleen: kaikille avoimen yhteisön ohella Rita Niemellä on vain sponsoreille tarkoitettu suljettu yhteisö, jossa tiedonvaihto on nopeaa ja vaivatonta.

- Mielestäni on hienoa, että yhteisössä myös sponsorit voivat viedä omaa viestiään eteenpäin. Sponsorit voivat esimerkiksi saada palautetta tai apua tuotekehitykseensä yhteisön muilta jäseniltä. Tämä tekee yhteisön mielenkiintoiseksi myös sponsorien kannalta, Rita Niemi kertoo.

Verkkoyhteisöt ovat alkaneet levitä myös kuntokeskuksiin, jotka tarjoavat jäsenilleen omia suljettuja yhteisöjä. Rita kirjoittaa blogia myös eri kuntosalien verkkoyhteisöihin.

Rita on voittanut kilpa-aerobicin Euroopan mestaruuden vuosina 2007-2008 sekä hopeaa maailmanmestaruuskisoissa vuosina 2007-2009. Tämän vuoden EM-kisoissa Rita sijoittui hopealle. Nyt Rita valmistautuu syksyllä järjestettäviin MM-kisoihin, joiden tavoitteena hänellä on kultamitali.

Verkkoyhteisö on Ritalle paitsi vuorovaikutteinen fanifoorumi, myös suora kanava jakaa tietoa terveellisistä elämäntavoista, treenaamisesta sekä kilpaurheilusta. Yhteisössä voi seurata Ritan valmistautumista kilpailuihin, harjoittelua sekä tietysti kuulla tuoreet tunnelmat kilpailujen jälkeen. Ritan blogi on osa verkkoyhteisöä.

Tutustu Ritan yhteisöön osoitteessa www.ritaniemi.com