Äänekoskelainen kuntokeskus avasi asiakkailleen TWID-verkkoyhteisön

15.06.2010 15:549 vuotta sitten

Äänekoskelainen kuntokeskus lisää liikunnan iloa omalla verkkoyhteisöllä

Yhteisöllisten verkkopalvelujen suosio on kasvamassa, mihin äänekoskelainen Ääneseudun kuntokeskus vastasi avaamalla asiakkailleen oman verkkoyhteisön alkuvuodesta. Yhteisössä kuntokeskuksen asiakkaat voivat keskustella esimerkiksi treenaamisesta, ravinnosta tai painonpudotuksesta. Lisäksi yhteisössä voi antaa palautetta sekä lukea kuntokeskuksen tapahtumista. Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa TWID Oy.

TWID on internetissä yrityksen omilla websivuilla toimiva suljettu ja turvallinen yhteisöpalvelu.

Yhteisölliset verkkopalvelut tekevät kovasti tuloaan urheilun pariin. Ilmiö on tähän saakka rakentunut valmiiden yhteisöpalvelujen varaan, kuten Facebookissa koottuihin ryhmiin. Seuraava askel onkin esimerkiksi kuntokeskusten jäsenilleen suuntaamat suljetut yhteisöt. Oma yhteisö toimii myös tehokkaana ja vuorovaikutteisena viestintäkanavana.

Kuntokeskuksen verkkoyhteisön tarkoitus on innostaa ihmisiä liikkumaan sekä rohkaista keskustelemaan ja kysymään mieltään askarruttavista aiheista muilta yhteisön jäseniltä. Ohjaajille voi antaa esimerkiksi tuntien musiikkitoiveita tai ehdottaa uusia tuotteita myyntiin, jolloin jokainen pääsee osaltaan kehittämään kuntokeskuksen toimintaan.

– Kuntoilemaan tuleminen on suurelle osalle asiakkaistamme sosiaalinen tapahtuma, ja nyt salilla alkanutta keskustelua voi jatkaa kotona ohjaajien tai treenikavereiden kanssa. Lisäksi suosittu Käräytä kaverisi -kampanja jatkuu yhteisössä ja liikkumattomat kaverit voi käräyttää salille verkossa, kertoo Ääneseudun kuntokeskuksen toimitusjohtaja Harri Lahtinen.

Olemalla aktiivinen verkkoyhteisössä, yhteisön jäsen saa kerättyä pisteitä. Pisteitä saa keskustelunaloituksista, kommenteista tai esimerkiksi suosittelemalla kuntosalia kaverille. Pisteillä saa rahanarvoisia etuja, kun niitä on kertynyt tarpeeksi.

Tietoa liikunnasta voi saada myös yhteisön blogista. Kuntokeskuksen ohjaaja Meri Peuhkurinen kirjoittaa juoksublogia ja lisäksi MM-aerobicaaja Rita Niemi alkaa kirjoittaa blogia ammattiurheilijan näkökulmasta.