Enemmän asiaa

TWIDin henkilökunnan yhteinen blogi ajankohtaisista asioista ja ilmiöistä. Luvassa hauskoja juttuja, unohtumattomia kokemuksia, hyödyllisiä vinkkejä sekä virkistäviä näkökulmia tuttuihin teemoihin. Tervetuloa!

Verkossa voit myydä vaikka pelkkää puhetta

VerkkokauppaSuomalainen verkkokauppa on saavuttanut sen pisteen, jossa harva enää ihmettelee kun Varkauden vaari tilaa lentoliput Kanarialle tai Mäntsälän mummo älypuhelimen itselleen Internetistä. Tavaroiden ja palveluiden verkkokaupasta on tullut arkipäiväistä miljardibisnestä, joka hakee kasvua koko ajan uusilla tavoilla. Vuonna 2014 elintarvikeverkkokauppojen lisäksi, aineettomat verkkosisällöt- ja palvelut tulevat nostamaan päätään suuremmassa mittakaavassa.

Verkkokaupan ei tarvitse tarkoittaa pelkästään sähköistä tilausjärjestelmää fyysisille tuotteille ja palvelulle, vaan digitalisaatio on mahdollistanut myös erilaisten palveluiden toimittamisen suoraan näyttöruudulle ilman toimitusviiveitä. Samalla kun mediassa purjataan suomalaisten verkkokauppojen pitkistä toimitusajoista, sähköisen sisällön myymisessä nämä ongelmat voidaan unohtaa kokonaan. Aikaisemmin saatoit maksaa henkilökohtaisesta valmentajasta tai kokkikurssista lähes oikean kätesi verran, mutta kiitos nykytekonologian voit tänä päivänä tilata erilaisia verkkokursseja kohtuulliseen ja raajoja säästävään hintaan.

Digitaalinen sisältö voi tarkoittaa lähes mitä tahansa teksti-, ääni-, kuva- ja videosisältö (tai niiden yhdistelmää), joka on jaettavissa erilaisten tietoverkkojen (kuten Internetin) kautta. Hyviä esimerkkejä verkkosisällöstä ovat erilaiset musiikki- ja ääniraidat, videotutoriaalit, laajempia kokonaisuuksia sisältävät verkkovalmennukset ja -kurssit sekä erilaiset sovellukset ja e-kirjat.

Internetissä on liikaa sisältöä ja hyvä niin

Hyvin usein kuulee sanottavan, että Internet on jo liiankin pullollaan sisältöä. Kuluttajana sinun täytyy kahlata läpi valtaisa määrä tietoa, jotta löydät etsimäsi tai saat hyvän kokonaiskuvan tietyistä aihepiiristä. Yrittäjän näkökulmasta tämä voi kuitenkin olla se kultainen mahdollisuus johon tarttua. Tarjoamalla sisältöä selkeissä ja kattavissa kokonaisuuksissa voit säästää kuluttajaa turhautumiselta ja ajan tuhlaukselta. Useat kuluttajat ovat valmiita maksamaan siitä, että joku muu kokoaa tarvittavat tiedot heille valmiiksi ja selkeäksi kokonaisuudeksi, esimerkiksi lyhyiden videoiden muodossa.

Nuoremmat sukupolvet ovat jo löytäneet jopa satojatuhansia seuraajia keräävät videobloggarit, jotka antavat neuvoja erilaisista harrastuksista, liikunnasta, ulkonäöstä tai muista arkipäiväisistä asioista. Toivottavasti tulemme jatkossa näkemään tämän kaltaista kehitystä myös kokeneiden asiantuntijoiden ja ammattilaiset keskuudessa. Verkko mahdollistaa erilaisille ammattilaisille ja valmentajille tavan tarjota osaamistaan niille, joilla ei välttämättä aiemmin ollut mahdollisuutta saavuttaa tai kustantaa henkilökohtaisia asiantuntijapalveluita. Nyt on hyvä aika aloittaa, niin saat hyvää etumatkaa muihin kollegoihisi!

Meillä on välineet - sinulla osaaminen. TWID-monitoimialusta soveltuu loistavasti verkkovalmennuksien tai -kurssien sekä sähköisten sisältöjen jakamiseen, myymiseen ja markkinointiin. Halutessasi myydä osaamistasi netissä, voit ilmoittautua ilmaiseen verkon välityksellä tapahtuvaan konsultaation varausjärjestelmämme kautta. Mietitään yhdessä mitä sinä voit tarjota!

15.01.2014 09:395 vuotta sitten

Tytti Kontulainen

Suurimmat digimaailman trendit vuodelle 2014


KalenteriAina näin vuoden vaihtuessa on tapana tehdä lupauksia ja ennustuksia tulevalle vuodelle, ja niin mekin päätimme nostaa ennustuspallot pöydälle. Valitsimme viisi trendiä, joiden uskomme valtaavan lisää alaa ja kasvattavan roolia digimarkkinoinnissa vuonna 2014. Ilman tähtikarttoja tai kädestä ennustamista voimme nähdä ainakin seuraavat, sinuakin hyödyttävät trendit.

 

1. Sisältöä, sisältöä ja lisää sisältöä!

Mikään markkinointitoimi ei ole niin suuressa huudossa tällä hetkellä kuin sisältömarkkinointi. Esimerksi pohjoisamerikkalaisista B2C-yrityksistä 60 prosenttia ilmoitti panostavansa tänä vuonna sisältömarkkinointiin edellisvuotta enemmän (Marketing Profs). Jakamalla sinun asiakkaita kiinnostavaa verkkosisältöä oikein valituissa kanavissa ja medioissa kasvatat seuraajien joukkoasi tasaiseen tahtiin sekä lisäät palvelusi tunnettuutta oikeissa kohderyhmissä. Muistahan panostaa erityisesti sisällön laatuun!

2. Videot ja visuaalisuus

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja video on enemmän kuin tuhat kuvaa. Toisin sanoen yhteen videoon voit sisällyttää miljoonan sanan mittaisen tarinan! Panosta ensi vuonna videoihin, infografiikkaan, visuaalisuuteen ja kuviin. Jatkossa asiakkaasi toivovat sinulta näitä yhä enemmän. Voit esimerkiksi ladata videoita YouTubeen tai tutustu kuvien jakamiseen perustuvaan Pinterestiin. Me neuvomme myös mielellämme, miten voit jakaa ja myydä tuottamaasi sisältöä TWIDin avulla.

3. Yksinkertainen on kauniimpaa (somessa)

Nykymaailmassa tietoähkyltä välttyminen on lähes mahdotonta. Tarjoa asiakkaillesi hengähdyshetki tiedon yltäkylläisyydestä esittämällä asiasi mahdollisimman lyhyesti. Esimerkiksi Twitter, Instagram ja Pinterest ovat vuoden 2014 lellikkityökaluja, sillä näissä palveluissa tarjottavat sisällöt ovat asiakkaan sisäistettävissä yhdellä vilkaisulla. Sisältöä tuottaessa kannattaa pitää mielessä, mitä itse jaksaisit lukea tai katsoa.

4. Sosiaalinen media ja hakukoneoptimointi ne yhteen sopii

Tässä on vuoden 2014 suurin rakkaustarina. Sosiaalinen media on yksi kolmesta luonnollisiin (eli ei maksettuihin) hakukonetuloksiin vaikuttavista tekijöistä. Google on aiemmin myöntänyt, että sosiallisen median aktiivisuus (linkiykset, tykkäykset ja jakokerrat) vaikuttaa heidän huippusalaiseen hakukonetuloksia arvottavaan algoritmiin. Vahva ja aktiivinen sosiaalisen median käyttö ei siis ole enää edelläkävijöiden etuoikeus, vaan jokapäivän edellytys menestykseen haluavalle yritykselle. Tämän vuoden some-villikorttina ehdotamme Google+ -palvelun kokeilemista - vaikka ihan hakukonetulosten parantamisen kannalta!

5. Mobiililaitteiden valtakausi alkaa tästä

Google hallituksen puheenjohtajan Eric Schmidtin mukaan mobiililaitteet ovat ensi vuoden suurin megatrendi. Teknologian ostaminen tulee kallistumaan voimakkaasti mobiililaitteiden suuntaan ja esimerkiksi Forbesin ennusteen mukaan vuonna 2017 kaikista myydyistä, verkkoon yhdistetyistä laitteista 87 prosenttia tulee olemaan tabletteja tai älypuhelimia. Ajattele tätä vuotta siis siirtymäaikana, jolloin on aika sanoa hyvästit pelkästään tietokoneille suunnitelluista verkkosivuista lopullisesti ja jolloin on aika alkaa ottamaan eri mobiililaitteet huomioon. Halutessasi, me TWIDillä suunnittelemme sinulle kaikilla mobiililaitteilla toimivat (responsiiviset) verkkosivut.

Ole meihin yhteydessä tästä.

07.01.2014 11:225 vuotta sitten

Tytti Kontulainen

Joulukuun asiakasesittely: Nettitreeni.com luottaa asiakkaisiinsa

Nettitreeni.com on vuosi sitten alulle potkaistu verkkovalmennuspalvelu, josta käyttäjät voivat tilata yksilöllisiä treeni- ja ravinto-ohjelmia. Tämän lisäksi Nettitreeni.com tarjoaa ajankohtaista treenitietoutta, vinkkejä ja vertaistukea käyttäjilleen. “Halusimme rakentaa palvelun, josta löytyy kaikki treenaamiseen liittyvä tieto yhdestä paikasta, niin ettei kuntolijan tarvitse tuhrata tuhansia tunteja internetin syövereissä etsien itselleen sopivia neuovoja - - Jää sitten treenaamiseenkin aikaa.” kertoo Taavi Kuupponen, yksi Nettitreenin perustajista.

Palvelun tavoitteet

- Palvelun rakentaminen ja kehittäminen asiakaslähtöisesti
- Vahvan asiakasyhteisön luominen
- Palvelu ei saa olla liian tekninen ylläpitäjille tai asiakkaille

Tavoitteena oli suunnitella sivusto, joka palvelee mahdollisimman laajaa käyttäjäkuntaa ja on helppokäyttöinen kaikille. Palvelusta haluttiin luoda vastavuoroinen ja asiakkaiden tarpeet huomioonottava kokonaisuus. Treeni- ja ravinto-ohjelmat rakennetaan jokaiselle valmennettavalla yksilöllisesti, huomioiden erilaiset tekijät kuten ikä, kunto, terveys ja erikoisruokavaliot. Nettitreenin valmentajat vastailevat myös keskusteluryhmien kysymyksiin ja omalta osaltaan kasvattavat asiakasyhteisöä. Lisäksi tärkeänä pidettiin jatkuvan asiakaspalautteen saamista.

Tulokset

- 12 tuotetta 15:sta tuotteesta on kehitetty yhteistyössä asiakkaiden kanssa
- Aktiivinen keskustelufoorumi
- Palvelu on saanut kiitoksia erityisesti asiakaslähtöisyydestä sekä kattavista sisällöistä ja treeniohjelmista

“Erityisen tyytyväisiä olemme Päivän kysymys -toimintoon, jonka avulla olemme kehittäneet palveluamme huimasti. Kysymme asiakkaidemme mielipiteitä sisällöistä ja palveluista aina tuotteiden hintoihin saakka” kertoo Kuupponen. Sivustolle on vuoden aikana kasvanut myös aktiivinen keskustelufoorumi, joka mahdollistaa valmennettavien ja valmentajien syvemmän vuoropuhelun.

Voit tutustua Nettitreeni.com-palveluun tarkemmin tästä.

Opin paikka! Älä pelkää asiakaspalautetta. Kaikilla asiakkaillasi on varmasti jonkinlainen mielipide palvelustasi. On parempi tarjota heille erilaisia väyliä jakaa mielipiteitä sinun kanssa, kuin päästää heidät purkamaan turhautumistaan kahvitunnille. Samalla voit hyödyntää esille tulevia kehitysehdotuksia ja parannat palveluasi vastaamaan asiakkaittesi toiveita.

11.12.2013 13:245 vuotta sitten

Tytti Kontulainen

Maailma muuttuu, mutta suomalainen yrittäjä ei

Vuosisadat ja vuodet ovat kuluneet, mutta Suomi elää edelleen insinööreistä. Tarkemmin sanottuna Suomi elää teknisistä tuotteista ja metsäteollisuudesta. Nokia, Stora Enso, Metsä Group, UPM ja Metso ovat jo vuosia dominoineet Suomen suurimpien yhtiöiden kärkipäätä ja hyvä niin, kai?

Kaikkia näitä firmoja, ja niin monia muita vastaavan tyyppisiä firmoja, on vaivannut jo pitkään niin sanottu insinööritauti, joka on tarttunut meihin muihinkin suomalaisiin. Vai onko se niin päin, että tämä on meille suomalaisille ominainen geenivirhe? Me suomalaiset emme osaa myydä, markkinoida tai palvella asiakkaita. Emmekä ole liiketoimintamielessä kovin nopeita omaksumaan uusia tuulia. Se mitä osaamme, on rakentaa!

Tämän lisäksi olemme yhtä negatiivinen kansa kuin tämä kirjoituskin. Kuuluisan Blues Brothers -elokuvan pastori totesi Jackille elokuvassa ”DO YOU SEE THE LIGHT?” (Näetkö valon?). Eläessämme vuoden pimeitä aikaa kaikki valo on tervetullutta tänne Peräpohjolaan. Ulkona on pimeää ja media huutaa lamaa, taantumaa ja YT-aaltoja.

Maailma on globalisoitunut ja litistynyt; tämän on suomalainen kuluttajat tiennyt jo pitkään. Avaa vain tietokoneesi ja voit koska tahansa ostaa lähes mitä tahansa, mistä päin maailmaa tahansa. Saat hyvää palvelua ja laajoja mallistoja yhdellä kertaa, mutta valitettavasti tulet harvemmin suosineeksi sitä kuuluisaa suomalaista. Kauppalehti julkaisi tänä syksynä tutkimuksen jossa maat on listattu paremmuusjärjestykseen kuluttajien käyttäytymisen ja yritysten tarjooman mukaan suhteessa netissä tapahtuviin ostoksiin. Suomalaiset kuluttajat olivat sijoittuneet 3. sijalle käyttämään erilaisia verkkokauppoja ja -palveluja (vuonna 2012 suomalaiset ostivat netin kautta yli 10 miljardilla eurolla). Jes, mehän olemme korkealla! Mutta mikä sai mielen vetämään taas apeaksi? Samassa tutkimuksessa suomalaiset yritykset olivat sijalla 17 tarjoamaan mitään ostettavaa.

Kiukku nousi pintaan kun tarkasteli rakkaan naapurimaamme sijoituksia tutkimuksessa (kuluttajat sijalla 4 ja yritykset sijalla 3). Miksi (oih, varför!), aina ruotsalaiset ovat meitä edellä? Ja miksi me annamme suomalaisten rahojen valua ulkomaille.

Kaiken tämän kärvistelyn keskellä tässä uutisessa on jotain positiivistakin; suunta ei voi olla kun ylöspäin kohti aurinkoa ja valoa. Suomaisten yritysten täytyy kääriä hihat ja päivittää itsensä laajalla rintamalla tähän päivään. Annetaan suomalaisille mahdollisuus ostaa suomalaista. Eikä vain tuotteita, vaan myös palveluita ja sisältöjä – verkon mahdollisuudet ovat rajattomat.

Otetaan motoksi tuo Jackin lause ” I CAN SEE THE LIGHT” ja tehdään vuodesta 2014 kuuluisan Kurt Lindströmin sanoja lainatakseni Lite Bättre.

Hyvää joulun odotusta kaikille sekä hieman sosiaalisempaan Uutta Vuotta kaikille!

Jan Vorselman
Toimitusjohtaja

Ps. Netti ei syö kivijalkaa.

11.12.2013 12:265 vuotta sitten

Jan Vorselman, TWID